Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 23. 18:41, kedd | Helyi
Forrás: mti

Tengeri evezősversenyt rendeznek Tatán

Tengeri evezősversenyt rendeznek Tatán

Első alkalommal rendez országos tengeri evezős bajnokságot szombaton a tatai Öreg-tavon a Magyar Evezős Szövetség - mondta el a szervezet sportágfejlesztési alelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Varga Tamás hozzátette, a 300-400 versenyzőnek az úgynevezett Beach Sprint futam részeként 10-50 méter futást követően kell a két segítő által tartott hajóba minél gyorsabban beugrania, szlalomozva végigevezni a 250 méteres pályán, majd egyenesen visszaevezni az indítókapuba és a hajóból kiugorva lehető a leghamarabb megnyomni a beérkezést jelző gombot.
A Beach Sprint mind jelentősebb szerephez jut a közeljövőben: a sportág 2028-ban felkerül az olimpia programjára. A mostani verseny a fiataloknál egyben válogató egy nevesebb megmérettetésre, a felnőtteknél pedig a világbajnokságon való indulást lehet kiharcolni - ismertette a szakember, aki egyben a Tata-tóvárosi Vízisport Egylet elnöke.
A Beach Sprintre tervezett hajók kifejezetten hullámos vízre készültek. Orruk hegyes, testük lapos, széles, stabil és hátul nyitott, hogy a fedélzeten átcsapó hullám legördülhessen a hajóról. Ezekkel olyan vízterületek is alkalmassá válnak a sportra, amelyeken a hagyományos hajókkal eddig nem lehetett evezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 16. 10:06, péntek | Helyi

KERESSÜK AZ ISMERETLEN ELKÖVETŐKET

A Tatai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri.

2024. Július 30. 00:00, kedd | Helyi

Megújult Csatka bekötőútja

Átadták hétfőn a Komárom-Esztergom vármegyei búcsújáró hely, Csatka bekötő útját, a 3,3 kilométeres szakaszt 300 millió forint ráfordításával a Magyar Közút Nonprofit Zrt. újította fel.

2024. Július 16. 10:28, kedd | Helyi

Júniusban 1,9 százalékkal emelkedtek a lakbérek havi szinten

Tovább emelkedtek júniusban a lakbérek: az előző hónaphoz képest 1,9 százalékkal nőttek országosan és 1,6 százalékkal Budapesten - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.