Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2024. Október 22. 08:11, kedd | Helyi
Forrás: mti fotó-pixabay

Tata lesz az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban programsorozat következő állomása

Tata lesz az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban programsorozat következő állomása

Tata kapja a főszerepet az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban kulturális programsorozat Komárom-Esztergom vármegyei állomásán - tájékoztatta az MTI-t a Petőfi Kulturális Ügynökség hétfőn

Mint írták, a programsorozat részeként október 24. és 28. között az Öreg-tavi Halász és Halgasztro Fesztiválon több kiállítás, kulturális beszélgetés, színi előadás és látványhalászat is várja az érdeklődőket.

November 4-ig hétköznapokon a Tatai Rendházban látható a Magyar Menyasszony című tablókiállítás, amely 22 különböző életkorú és osztályú nő sorsát mutatja be a látogatóknak.

A Magyarul Európában vándorkiállítás helyszíne az angolkerti Esterházy Nyári Lak lesz, ahol Komárom-Esztergom vármegye fontos irataiba és dokumentumaiba lehet betekintést nyerni.

A Német Nemzetiségi Múzeumban egy időszaki tárlaton az MNMKK Iparművészeti Múzeum egyes gyűjteményeié a főszerep, az Üllői úti főépület feltárásának és rekonstrukciójának részterületeit pedig az Iparkodjunk! kiállítássorozat mutatja be október 25. és november 5. között - áll a közleményben.

A Kuny Domokos Múzeum várudvarán szabadtéri vándorkiállítás keretében Burger Barna A titok ígérete - Meg nem írt képeslapok című kiadatlan kötete alapján készült fotóválogatás látható, a tárlathoz kapcsolódóan szombat délután irodalmi beszélgetést is tartanak.

Kedden este Ughy Szabina író és irodalomterapeuta kérdezi a városhoz kötődő alkotókat: Turczi István költőt, Huzella Péter zenészt, valamint Tata díszpolgárát, Császár Angela színművészt.

A Hagyományok Háza és az Iharos Népművészeti Egyesület szombaton közös kézműves foglalkozásokat tart, vasárnap pedig a Hungarikum játéktéren játékos formában ismerkedhetnek az érdeklődők a vármegye értékeivel és különlegességeivel.

A szervezők tájékoztatása szerint október 28-án este a Tatai Művelődési Központban a Győri Balett Kodály Zoltán Romance című előadásával tiszteleg a világhírű zeneoktató, népzenekutató és zenetudós munkássága előtt.

A teljes programkínálat a https://kultura.hu/mimagyarok/ oldalon olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 06:37, szombat | Helyi

Árvíz - OVF: az árvízi védekezés után a víz tájba juttatása az elsődleges feladat

Ütemes tempóban zajlik az apadás a Dunán, így a vízügy a vízpótlásra és víz visszatartásra koncentrálhat, mert ez már nem veszélyezteti az árvízi biztonságot - tudatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az MTI-vel

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.