Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. Szeptember 02. 07:23, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

November 20-ig utalható a reálhozam

November 20-ig utalható a reálhozam

A magán-nyugdíjpénztári összegekből származó reálhozamok kifizetésének 80-90 százaléka megtörtént - mondta Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke.

A további 10-20 százalékról a Kossuth Rádiónak elmondta, aki augusztus 31-éig bejelentette lakcímváltozását, annak még november 20-áig van lehetősége kiutalni a reálhozamot.

Az augusztus végi jogszabályi határidőig a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetésének 80-90 százaléka megtörtént. Minden ügyfélnek elutalták a pénzt, de címváltozás, vagy egyéb okok miatt voltak, akik mégsem jutottak hozzá a pénzükhöz, az ő esetükben a pénztárak újabb iránymutatásra, állásfoglalásra várnak a szaktárcától, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől - mondta a Kossuth Rádiónak Bába Julianna.

A Pénztárszövetség elnöke elmondta, eddig is történtek újrautalások azok részére, akiknek a lakcímváltozás miatti kérelme az augusztus 31-i határidőig beérkezett. Hangsúlyozta, ők azt szeretnék, ha a határidő lejárta után is folytathatnák a kiutalásokat.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője, Binder István a rádiónak elmondta, augusztus 31. nem jogvesztő hatályú, a pénztáraknak egészen november 20-ig van lehetőségük orvosolni a hibákat, és eljuttatni az ügyfelekhez a pénzt, az csak ezután kerül az államkasszába. Hozzátette: szigorú ellenőrzések várhatóak a következő hetekben a magánnyugdíjkasszáknál, hogy történtek-e szabálytalanságok, visszaélések a kifizetések során.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket